Interní newsletter: Pirátský newsletter 34/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Hlasování o participativním rozpočtování

Stále probíhá hlasování o letošním kole participativního rozpočtování, ve kterém je plno zajímavých projektů. Hlasování končí 27. 8. v 16.00.

 

Volba rozhodčí komise

Připomínáme, že stále běží jednání o volbě rozhodčí komise, jejíž volební období zakrátko skončí. Navrhovat kandidáty lze do 27. 8., hlasování pak proběhne od 30. 8. do 2. 9.

 

Kdo je kdo

Opětovně prosíme, abyste se přihlásili do aplikace Kdo je kdo a propojili ji tak se svou Pirátskou identitou a svou identitou z fóra. Zároveň si můžete vyplnit aspoň jeden svůj profil (měli by tak učinit zejména ti, kteří se v budoucnu chtějí ucházet o nějaké vnitrostranické či veřejné funkce). Děkujeme

 

Strategický krajský den

Příští týden v pátek 30. 8. se v Kině Dlabačov (Bělohorská 125/24, Praha 6) uskuteční strategický krajský den.

Program:

11.00-11.30 Úvodní prezentace: Kam míříme? Informovaná a propojená společnost nejen ve městech. Garant: Ivan Bartoš

11.40-12.00 Představení projektu z oblasti dopravy s cílem propojení ostatních resortů na úrovni krajů: Projekt Plus150 - kombinovaná výstavba rychlých spojení v České Republice. Garant: Ondřej Polanský

12.10-12.30 Vize pro regionální školství do roku 2030. Garant: Lukáš Bartoň

12.40-13.00 Rozpočtového určení daní Garant: Lukáš Černohorský

13.40-14.00 Rozvoj území napojený na rozpočtové určení daní. Garant: Lukáš Černohorský

14.00-15.00 Přestávka - pozdní oběd

15.00-16.00 Práce ve skupinách

Každý kraj představí, na čem se chce profilovat (např. KvK “vzduch a voda” - lázeňství) - co si jednotlivé kraje myslí, že je jejich vizí rozvoje.

16.00-17.00 Představa krajů, harmonogram. Garant: Olga Richterová

Neváhej, regni se a doraz.

 

TERIBEAR

Pokud byste se rádi zúčastnili akce Teribear, můžete se účastnit i pod Piráty. Stačí jen při registraci vložit do příslušného pole bezpečnostní kód skupiny 8KMGWV.

Průběh akce
Kdy: 5. 9. – 14. 9. 2019 (10 dnů, 8d 23h čistého času)
Kde: Vrch Vítkov, Praha
Registrace: 200 Kč (čip, propagační materiály vč. pěkného funkčního šátku)
Na charitu: 30 Kč za každý km
voda (a přes den i další nápoje) jsou zajištěny

čtvrtek 5. 9. 2019
– 15:00 Otevření registrace na místě
– 17:00 Slavnostní start akce

sobota 14. 9. 2019
– 16:00 Uzavření trati
– 16:45 Vyhlášení výsledků

Pokud byste se rádi dozvěděli něco víc o akci nebo se rovnou chtěli registrovat, neváhejte a klikejte na odkaz.

 

Zajímavé důležité odkazy

Věděli jste, že existuje několik stránek, na kterých se dozvíte plno zajímavých informací? Mrkněte, určitě stojí za přečtení.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Dnešním borcem na konec se stává Jana Koláříková. Jana spolupracuje s Pirátskou stranou od roku 2011, členkou je od roku 2013. Narodila se v Šumperku, již od útlého dětství žije v jižních Čechách.

Vystudovala střední pedagogickou školu a poté studovala a pracovala ve Velké Británii pro neziskovou organizaci jako personalistka. V africkém Malawi dobrovolnicky pomáhala rozvíjet vzdělávání a vedla kurzy pro učitele a knihovníky. V Malawi dodnes používají její vzdělávací materiál o rozvoji jazyka a gramotnosti. Dodnes na místě funguje také mateřská škola postavená z prostředků, které se jí podařilo získat v charitativní kampani. Po návratu do Česka působila v kontaktním centru nabízejícím oporu pro drogově závislé.

Jana u Pirátů zastávala pozici krajské místopředsedkyně, krajské koordinátorky a v současnosti působí jako vedoucí personálního odboru. Vede tým koordinátorů, který inspiruje svým velkým nasazením, řešením problémů se zdatností japonského hráče ping-pongu a tým ji považuje za MATKU koordinátorů. Celý tým ji má rád, protože z ní září optimismus a zenový klid, dokáže sehnat mraženou utěrku během 5 minut i v lese Řáholci, nevzdala to a má koule i přes to, že nosí pěkné sukně. :D Zkrátka pro ni všichni rádi pracují, je nejlepší vedoucí a umí si olíznout vlastní loket (pokud nevěříte, klidně se ji na to zeptejte :D).

Díky Jani, jsi borec!

Tvůj tým koordinátorů

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz