Interní newsletter: Pirátský newsletter 32/2020 (zpět)

Ahoj,

je tu víkend a s ním další novinky o tom, co se dělo, děje a dít se bude.

Tento týden je bezpochyby reflexí prázdnin. Může ti být klidně třicet, čtyřicet, sto dvacet. Můžeš mít školu dávno za sebou, ale stejně tě to pohltí. Sluníčko, ranní zpěv ptáků a tak. I Piráti jdou vstříc dobrodružství. Jedeme do divočiny Vranova nad Dyjí, plavíme se po divokých vodách českých krajin a jsme studiemi schopni prozkoumat ta zákoutí, kam se ještě žádný Pirát v roce 2020 nevydal.

Cítíš to napětí? Svez se na vlně léta, dokud tu je!

Volná místa na Pirátský kemp!

Šumění řeky Dyje, vůně lesa, ticho a zeleň...
...buřty, tofu párky a kotlíkový guláš...
...trocha nostalgie, hodně dobrodružství, prostě léto.

Letos spolu jedeme na první Pirátský kemp, na kterým bude vše, co ke kempům patří. Bereme s sebou ešusy, repelenty a plavky. V Podhradí nad Dyjí budeme od 15. do 22. srpna.

Týdenní akce v krásné přírodě v hlubokých lesích mezi kopci, v meandru řeky Dyje. Připravili jsme bohatý program pro dospělé i děti. Spoustu workshopů, besed, přednášek, kurzů a volnočasových aktivit pro velké i malé.

A teď to hlavní.

Uvolnilo se nám několik míst!

Zajímá tě víc? Koukni se na fórum nebo volej tábornici Lindě Kašpárkové (608 360 206).

Teď, nebo nikdy. Dobrodružství volá. "Wrauuu!"

 

Pirát ví

Každý zná zpopularizovanou filozofickou myšlenku: "Co bylo dříve? Vejce, nebo slepice?" Jen fajnšmekři ovšem znají Russellův paradox, který zahrnuje pojetí (jak vznešený výraz) seznamu seznamů. No, krom toho, že souhrn prvků množiny nezahrnuje sebe sama jako prvek této množiny, my přínášíme mnohem stravitelnejší řešení na každodenní bázi.

Ano, je to tak, dnes už Pirát ví, že existuje návod na návody! Pokud se člověk prokousal prvním odstavcem (bravo!), možná se pozastaví nad absurdností návodu na návody. Nicméně jsme všichni někdy stavěli skříňku z Ikei... A tak je jasný, že není návod jako návod.

Pokud jsi z těch, kteří se zasluhují o mapování cest, které si jako Piráti prošlapáváme, a chceš se podílet na uchovávání a předávání tohoto těžce vydobytého know-how, pak se určitě podívej na "Návod návodů" - dílo na první pohled absurdní, a na druhý pohled...

 

ÚsK hledá tu pravou (studii)

Ústecký kraj hledá někoho, kdo vypracuje studii stanov a sestavování kandidátek pro krajské volby 2020 v Ústeckém kraji.

V praxi by měla práce přinést odpovědi na otázky týkající se vlivu stanov, předpisů a koaličních smluv na sestavování jednotlivých kandidátních listin, a to ve vztahu k volbám do krajského zastupitelstva v roce 2020.

Vypracování studie není pro úplný ořezávátka. Možná to čteš ale právě ty, jedinečný/á mezi hordou Pirátů. Krom dobrýho skutku, referencí a finanční odměny, nabízíme také uplatnění akademických skills humanitního typu.

Deadline pro odevzdání studie: 31. 8. 2020
Odměna: 8 000,- Kč a až 4 000,- Kč případný bonus za nadstandardní rychlost dodání a kvalitu
Kontakt: navrkalf@psp.cz

 

Na neckyádu do Železnýho Brodu

Jeden by měl už dost všeho toho nadužívání symbolů s námořní tématikou. Kormidla, kajuty, posádky... necky. Jenomže necky tu nebyly. Necky jsou nový. Stejně tak neckyáda. A co víc, žádný přenesený významy, ale opravdový plavidla, opravdová voda, opravdový mokrý trička.

To, a mnohem víc je Železnobrodská neckyáda 2020.

Sobota 29. srpna 2020 v 9:00 až 22:00, Jiráskovo nábřeží v Železným Brodě.

"K pádlům!"

 

Mistrovství České republiky ve StreetWorkoutu

Piráti se stali partnery 6. ročníku Mistrovství České republiky ve StreetWorkoutu, nejvýznamnější sportovní události jednoho z nejprogresivnějších sportů současnosti.

Do Benešova se v sobotu 15. srpna sjedou nejlepší atletky a atleti z celé republiky.

"Mimo samotného závodu se mohou diváci těšit na bohatý doprovodný program a soutěže pro děti i dospělé. Sportovní exhibice parkour, MMA, pole dance a další. Na své si přijdou i ti nejmenší, po celou dobu akce jim totiž bude k dispozici kromě opičí dráhy, kterou si připravil sportovní tým StreetWorkout Benešov, také skákací hrad."

 

MO během července

Kvíz: Co dělal MO během července 2020?
a) válel se u vody
b) aktivně medializoval
c) monitoroval dosah své komunikace a snažil se z výsledků poučit

Přinášíme výsledky MO za měsíc červenec. Nutno dodat, že nejsou vůbec zlý.

 

Borec na konec

Pokud by bylo možné chápat vztah mezi poslední částí newsletteru Borec na konec a borcem na konec jako druh monogamie, pak by bylo možné říci, že dnešní newsletter obsahuje vztah polyamorie. Dnešní newsletter se totiž neomezuje. Borcem na konec je celá skupina Pirátů. Je totiž týden Pridu. Týden, kdy se nemlčí a kdy se tématizuje to, o čem se jindy mlčí.

Přednášky (třeba ta o polyamorii), pirátská loď plující po Vltavě, stánek na Střeleckém ostrově, skákací hrad a asi milion vyrobených placek. To všechno v časovým presu. Přitom všichni asi tušíme, jak náročný bylo organizovat akci, u které se do poslední chvíle vlastně nevědělo, jestli se vzhledem k situaci s koronou vůbec uskuteční. Je obdivuhodný, jak rychle jste zvládli domluvit pronájem lodi, vymyslet výzdobu, zorganizovat přednášky, objednat grafiku, potisknout trička... a tak patří dík celýmu realizačnímu týmu Prague Pride.

Díky Pavlovi Buršíkovi, Helči Buchtové, Annettě Heidlové, Báře Soukupové, Míši Beránkové, Honzovi Jurikovi a vůbec všem, kdo nezapomněli, že práva LGBTI jsou lidská práva a má cenu za ně bojovat. Díky.

 



Za personální odbor Pirátů

Adéla Hradilová
zástupkyně vedoucí personálního odboru
tel.: +420 608 517 171
mail: adela.hradilova@pirati.cz