Interní newsletter: Pirátský newsletter 7/2019 (zpět)

Ahoj členové !

Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.

První novinkou je, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Navíc po úspěšném ověření rozesílání přidáme např. newslettery resortních týmů.

Co je tedy aktuální?

2. kolo hlasování o zbytku kandidátky do EP je tu!

Počet hlasů pro jednotlivé kandidáty rozhodne o jejich pořadí na 6.-13. místě.

 

Běží rovněž 1. kolo hlasování o obsazení 14.-28. místa kandidátky

V 1. kole je doporučeno hlasovat pro všechny přijatelné kandidáty. Jinak hrozí, že jich nepostoupí dostatek a bude nutná další volba.

 

Stále probíhá dovolba do Republikového výboru.

Kandidáty lze stále ještě nominovat. Doba pro navrhování bude končit 25. února.

 

Podporu pro rozeslání získal podnět na mimořádný přezkum

Členský podnět navrhuje mimořádný přezkum rozhodnutí republikového předsednictva o zrušení registrace Jana Wagnera příznivcem. Podrobnosti najdete v probíhající diskusi.

 

Stále běží mnoho výběrových řízení.

Třeba by tě některé z nich mohlo zajímat. Pokud se nechceš přihlásit, popřemýšlej o sdílení (sharing is caring).

 

PIVOS

Pirátský institut pro vzdělávání a otevřenou společnost už není jen v našich hlavách, ale začíná se rýsovat na papíře. Prosíme všechny členy o připomínkování (do konce května).

 

Akce Pirátské putovní univerzity

PRAHA

6. 3. (středa, 18.30) Digitální revoluce a konec bankovnictví

Nabídka pro nováčky ve straně (6 měsíců a méně): distanční minimalistické studium Institucionální paměť zdola, participativně

Více informací a přihláška: milus.kotisova@pirati.cz, 778 111 455

 

LARP

9. a 10. února proběhl v Českých Budějovicích pilotní LARP - lídrovský alternativní rozvojový program. Účastníci z Vysočiny, Plzeňského kraje a Vysočiny se naučili spoustu nových věcí a víkend si užili.

Ze zpětné vazby:

  • Jako každé offline setkání, bylo to super! Hodně jsem se dozvěděl sám o sobě a poznal partu skvělých lidí.
  • Kurz byl skvělý! Udělal jsem si poznámky na dvě A4. Takže spoustu nových informací, které už začínám přetvářet ve vlastní praxi. Dále jsem poznal nové lidi, což je pro mě strašně důležité. Díky novým lidem mám i inspiraci, jak různé záležitosti řeší oni. A jako poslední bych uvedl, že mě tento kurz velmi motivoval k většímu odhodlání a práci.

Další běh LARPu bude probíhat 9. a 10. března v olomouckém centru PiCOlo. Akce bude určená primárně pro kraje: Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský. Máte se na co těšit!

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává David Witosz, fanda a vášnivý sběratel Polaroidu a herních konzolí. David odvedl spoustu skvělé práce na programovém bodu Doprava a následně i ve sněmovně, kde mimo jiné velmi výrazným způsobem s Ondřejem Polanským ovlivnili znění takzvaného "zákona o liniových stavbách", o kterém tvrdí, že je tak nazývaný neprávem. V současnosti je členem rady v Ostavě a místostarostou v městské části Moravská Ostrava a Přívoz. Davidovi za jeho práci děkujeme a přejeme, aby byl ve všem minimálně tak úspěšný jako doposud.

 

Dej nám vědět, co vylepšit ...

Zpětná vazba je pro nás důležitá! Jak se ti líbí newslettery? Co ti v nich chybí/přebývá? Prosím, sděl nám svůj názor, děkujeme!

 

Děkuji, že jsi dočetl/a až sem. Kdybys chtěl/a číst více, podívej se do archivu newsletterů. Ahoj za týden!

 

Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz