Senioři na palubě: Zpravodaj #2 (zpět)

Březnové vydání e-mailového zpravodaje pirátské iniciativy Senioři na palubě

Máme nový web seniori.pirati.cz

Milí přátelé a příznivci spolupráce mezi generacemi,
 
srdečně vás zdravíme u druhého vydání informačního zpravodaje pirátské iniciativy Senioři na palubě. Dnes vám chceme představit naše nové webové stránky.
 
Pozveme vás na několik připravovaných akcí a připomeneme důležité kontakty a informace.
 
Vítejte na webu seniori.pirati.cz

 

Co najdete na našem webu

Přidejte se. Jednoduché návody, jak se zapojit do projektu. Ať už chcete pracovat jako dobrovolník, organizovat práci na Palubách nebo třeba nabídnout své odborné znalosti jako lektor nebo člen odborného týmu. Zde také naleznete všechny možnosti, jak sledovat dění v projektu. Pokud víte o někom, kdo by se rád zapojil, ale neví jak, pošlete mu tento odkaz: https://seniori.pirati.cz/pridejte-se/.
 
Hoaxy. V rámci projektu Senioři na palubě se věnujeme problematice hoaxů, lživých zpráv a řetězových e-mailů. Tato iniciativa má na našem webu vlastní stránku, na které se dočtete, jak poznat podezřelý e-mail, jak si ověřovat informace z internetu a také, jak se osobně zapojit do boje proti hoaxům. Víte, že slovo hoax vzniklo ze slova hocus (kouzelník)? I to se dočtete na stránce https://seniori.pirati.cz/hoaxy/.
 
Lidé. Seznamte se s těmi, kteří se podílejí na provozu našeho společného projektu a se kterými se můžete potkat na našich akcích. Iniciátorkou a garantkou projektu je místopředsedkyně Pirátské strany Olga Richterová. Dočíst se můžete také o odbornících, kteří s námi spolupracují. Představujeme i některé aktivní seniory. Seznámit se můžete také se členy realizačního týmu. https://seniori.pirati.cz/lide/.
 
Aktuality. Asi málokdo z nás by dnes řekl, že má málo informací. Problémem je spíš to, že je jich až moc. V rubrice Aktuality na našem webu pro vás chceme vybírat to podstatné, co se děje na našich Palubách a u Pirátů. Také budeme přinášet zajímavé informace o problematice seniorů, dlouhověkosti a mezigenerační spolupráci. Sledujte novinky na https://seniori.pirati.cz/aktuality/.
 
Kalendář. I když se zatím všechny naše aktivity odehrávají výhradně on-line, přesto je z čeho vybírat a náš kalendář se utěšeně plní. Najdete v něm odkazy na pravidelné obtýdenní setkání v podpalubí, besedy, přednášky a další akce. https://seniori.pirati.cz/kalendar/.

 

Napsali o nás

Média si začínají našeho projektu všímat a zpráv o něm přibývá. Přečtěte si, jak o nás píšou v Deníku N, na Seznam Zprávy nebo na serveru IHNED.cz.
 
Deník N: Piráti míří mezi seniory, plánují besedy i ucelený program. Ve hře jsou miliony voličů 
Piráti chtějí oslovit seniory v regionech. Mají v plánu pořádat besedy nebo kurzy, odbourávat mýty o své straně a také řešit program. Mezi penzisty dlouhodobě dominuje hnutí ANO, zatímco Piráti u lidí nad 60 let paběrkují. Jde přitom o nejširší voličskou skupinu. (placený obsah)
 
Seznam Zprávy: „Nejsme jen pro mladé“. Piráti vymýšlí plán, jak oslovit důchodce
Pirátské straně se dlouhodobě nedaří oslovit starší voliče. Strana hledá ambasadory nad 60 let, kteří pro ni v regionech budou mapovat problémy starší generace.
 
Hospodářské noviny: Senioři jako poradci. Piráti už nechtějí být jen pro mladé
Při posledních sněmovních volbách hodila velká část mladých svůj hlas Pirátům a senioři spíše nevěřícně kroutili hlavami. Dredatý předseda Ivan Bartoš specializující se na informační technologie mezi jejich favority nepatřil. Přestože od té doby volební preference Pirátů rostou, pověst strany pro mladé jim dál zůstává. I proto se teď vedení snaží seniory oslovit a vymýšlí, jak nejlépe na to. (placený obsah)
 
Bonus: o Seniorech na palubě byla řeč také v reportáži Seznamu o Ivanu Bartošovi.

 

Pozvánky

Seniorské podpalubí (každé druhé úterý v 19:00)
Chceme se neformálně setkávat a mít možnost si jen tak promluvit a pobavit se. Proto jsme připravili pravidelný online video klub, který se jmenuje Seniorské podpalubí.
Akce se koná jednou za 14 dní v úterý od 19 hodin. Vyhraďte si minimálně hodinu, ale podle zájmu i libovolně více. Pro připojení vám bude stačit počítač s připojením k internetu, mikrofon a webkamera (ta není nutná). Nouzově můžete použít i chytrý mobilní telefon.
Více zde: https://seniori.pirati.cz/nase-aktivity/
 
Na palubě s Olgou Richterovou, Tomášem Vymazalem a Vojtěchem Karbanem (úterý 16.3. ve 14:30)
Zveme vás na třetí online setkání a besedu, která se uskuteční v úterý 16. března v 14:30 hodin. Hostem bude odborník na tuto problematiku Vojtěch Karban a pirátský poslanec Tomáš Vymazal a tématem Léčivé konopí ⚕ 👨‍⚕️ 🍃: Konopí a senioři, léčebné technické konopí, legislativa, možnosti využití, úhrady pojišťovnou a odrůdy.

Pravidelná setkání dobrovolníků Jihomoravského kraje (vždy v pondělí od 18:00 zde: https://jitsi.pirati.cz/seniorJMK )
 
Středočeská Paluba na téma psychohygiena v době koronaviru (čtvrtek 18.3 v 18:00)
 
Podrobnosti ke všem akcím naleznete v kalendáři na webu:

 

Dejme o nás vědět v regionálních médiích!

Asi se shodneme na tom, že velké procento seniorů na internetu vůbec nefunguje, ale my chceme oslovit i tuhle skupinu! Jak to udělat? Právě prostřednictvím lokálních médií.
 
A proto bychom vás chtěli povzbudit k následujícímu: Zkuste si v rámci vašeho krajského dobrovolnického týmu rozdělit úkoly:


  • Sepište si seznam všech médií (deníky, rozhlas, zpravodaje...) a identifikujte si ty, do kterých bychom se mohli dostat (zadarmo / formou inzerce)

  • Připravte text, který chcete publikovat (např. Piráti mají na své palubě i seniory, pořádají pro ně nejrůznější akce a zapojují je do tvorby programu…) a zašlete nám jej ke schválení, prosím, na seniori@pirati.cz

 

Jak se zapojit

Přihlaste se k odběru zpravodaje Stačí vyplnit a potvrdit váš e-mail zde.
 
Přečtěte si, jak se můžete aktivně zapojit Připravili jsme pro vás krátký návod. Sledujte nás na Facebooku a přihlaste se do naší facebookové skupiny.
 
Kontaktujte nás Nejrychlejší a nejspolehlivější způsob, jak nás kontaktovat, je poslat zprávu na seniori@pirati.cz Můžete také přímo zavolat naše koordinátory Nelu Melicharovou (778 111 472) nebo Jakuba Holzera (778 111 471)
 
Pokud se chcete zapojit do práce přímo v regionech, můžete se ozvat přímo krajskému pirátskému koordinátorovi
 
Sledujte také náš web seniori.pirati.cz
 
Děkujeme za vaši přízeň, žijte ve zdraví!
 
Napadá vás něco k tomuto e-mailu?