Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Duben 2021 (zpět)

Vážené příznivkyně, vážení příznivci!

Právě jste obdrželi další porci informací z naší paluby. Zajímáte se o krajskou politiku? Chcete nás více poznat? Máte chuť zapojit se do našich projektů? Chcete se stát dobrovolníky a pomoci nám v kampani, ale nevíte, jak na to? Čtěte dál!

Známe další jména na kandidátní listině Pirátů a STAN

V minulém newsletteru jsme vám představili první část naší zvolené kandidátní listiny (1. - 8. místo). Vzhledem ke spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí jsou místa na kandidátní listině rozdělena dle koaliční smlouvy. Číslo 9 bude mít Robert Holec, top 10 uzavírá Miloslava Karfilátová, na dalším místě je Daniel Černý a poté Jan Kranda. Finální podoba kandidátní listina bude známá již brzy.

 

Krajští zastupitelé a jejich práce

Březen byl skutečně velice zajímavý a plodný z hlediska práce krajských zastupitelů. Nesl se také v duchu velké koaliční krize v Ústeckém kraji. Velkým problémem bylo angažmá poradkyně hejtmana Schillera v Krajské zdravotní, kde se odklonily statisíce za neodvedenou práci do její vlastní kapsy, především naše zastupitelka Kateřina Stojanová, která se věnuje zdravotnictví, v tomto tématu byla dost vidět.
Kromě možného klientelismu naši krajští zastupitelé řešili Fond spravedlivé transformace a VRT. Níže se můžete podívat na shrnutí mimořádného zastupitelstva kraje z 22. 3. 2021.

 

František Navrkal v Poslanecké Sněmovně

Velkým úspěchem Pirátů bylo to, že jsme konečně protlačili především ve spolupráci se Starosty konec dětských exekucí. Nejprve byly naše návrhy obstuovány nebo smeteny ze stolu, nakonec je však vláda vzala za své a mohli jsme tak tyto klíčové úpravy odhlasovat. K osmnáctým narozeninám už nikomu nevyskočí z dortu exekutor a velkou porci práce na tom odvedl právě náš poslanec František Navrkal.

František se dále věnoval zkvalitňování obědů ve školních jídelnách nebo interpelacím na ministra Blatného (nyní již odvolaného) ohledně vakcín a jejich distribuce do našeho kraje.

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

Mikuláš Peksa v březnu v Evropském parlamentu pracoval především na projektech evropského finančního sektoru. Evropský parlament ve svém usnesení velkou většinou podpořil používání Eura a připravuje zavedení digitálního Eura jako alternativy k papírové verzi, která by zlevnila bezhotovostní platby. Jako Piráti také pracujeme na vytvoření právního rámce pro používání kryptoměn.

 

Kalendář akcí

21. 4. Vznik moderního policejního aparátu a represivních složek v Rakousku 18. a 19. století - Pavel Hilm
27. 4. Veřejné zakázky v teorii a v praxi – Vítězslav Titl a Bruno Baránek

 

Sbíráme a rozdáváme počítače

V uplynulých týdnech zareagovala veřejnost na naši již druhou sbírku počítačů pro děti a podařilo se nám získat několik stolních počítačů pro matky samoživitelky, Azylový dům pro matky s dětmi Agapé v Krupce, Domov sv. Materny v Ústí nad Labem a Azylový dům pro rodiny s dětmi Vavřinec v Žatci. Všem našim dárcům a podporovatelům velmi děkujeme a darů si vážíme. Pokud byste se do této sbírky chtěli i nadále zapojit, obraťte se na Zuzku nebo Vráťu.

 

Zapojte se do kampaně a měňte s námi naši zemi k lepšímu!

Chcete pomoci Pirátům a Starostům a nezávislým v kampani? Jestli ano, přispějte jakýmkoliv darem, přihlaste se třeba jako dobrovolníci k roznosu koaličních novin nebo si vyvěste naši plachtu na plot či balkon! Způsobů, jak se zapojit, je spousta.

 

Aktualizace zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany

Zároveň si Vás dovolujeme upozornit, že došlo k aktualizaci Zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany. Změna se týká možnosti oslovování členů, příznivců i dalších podporovatelů nejen za účelem dobrovolnictví a expertní pomoci, ale rovněž za účelem finanční pomoci České pirátské strany prostřednictvím této webové adresy. Pokud byste se domnívali, že je takové zpracování v rozporu ochranou Vašeho soukromého života či právním předpisy, pak můžete vznést námitku v souladu se čl. 21 obecného nařízení o ochraně osobních údajů (nařízení GDPR) na e-mailovou adresu info@pirati.cz či poštou na adresu Na Moráni 360/3, 128 00 Praha 2.

 

Děkujeme za pozornost a zůstaňte zdrávi!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Vratislav Filípek
vratislav.filipek@pirati.cz
+420 608 774 722