Interní newsletter: Novinky od Pirátů (zpět)

Máme nového vedoucího personálního odboru, další novinky ze Sněmovny i možnosti vzdělávání. Tak se pohodlně usaď a přečti si informace, které se mohou hodit.

Zprávy z republikového předsednictva

Kam se zpětnou vazbou ke kampani? Připomínáme existenci připomínkovníku!
Rádi bychom ještě jednou upozornili na existenci připomínkovníku, do kterého můžeš zapisovat svou zpětnou vazbu k volební kampani. Na tvé podněty, výtky, nápady či kritiku zde cca 1x týdně reagují volební manažeři. Zakládání dalších nových dokumentů se zpětnou vazbou nebo sdílení zpětné vazby veřejně na soc. sítích není ideální (nejen kvůli duplicitě a nutnosti reagovat na několika místech). Pojďme společně využívat připomínkovník.

Potřebuješ zpětnou vazbu řešit rychle a s konkrétní odpovědnou osobou, ale nevíš, na koho se obrátit? Kdykoli můžeš mrknout na strukturu volebního štábu (která ti pomůže i v případě nutnosti eskalace), případně se podívat do tabulky rozdělení kompetencí volebních manažerů.

 

Zprávy z republikového výboru

Republikový výbor se v uplynulém týdnu opakovaně zabýval kampaní (a zpětnou vazbou na ni) i složením vládního týmu. Tyto aktivity budou pokračovat, přičemž některé z nich probíhají v uzavřeném režimu. V případě zájmu si vyžádej informace od svých krajských zástupců či členů RV zvolených CF.

Na červencovém online setkání, které proběhlo v neděli 4. 7., řešil výbor volební dohled, druhou vlnu programu i samostatný pirátský program. Probírala se také nedostatečná aktivita členů a členek výboru. Jisté naděje v tomto směru upínáme k čtvrtletnímu zasedání RV, které by mělo proběhnout konečně i fyzicky. Plánováno je na druhou polovinu srpna a místo setkání bude zřejmě v Pardubickém kraji. Osobní setkání i neformální družení prostě fungují a s radostí i dodržením bezpečnostních pravidel se těšíme narušit naše online covidové trosečnictví. O podrobnostech setkání tě budeme informovat.

 

Zprávy z personálního odboru

Máme nového vedoucího!
Máme nového vedoucího personálního odboru. Stal se jím Matěj Kubíček.
V následujících třech týdnech (tedy do konce měsíce července) bude probíhat předávání agendy, prosíme tedy o trpělivost.
V srpnu se pak již se svými požadavky můžeš obracet přímo na Matěje (matej.kubicek@pirati.cz).

O tom, jak si aktuálně odbor stojí a co se podařilo za posledních pár let vybudovat, si můžeš přečíst v závěrečné zprávě.

 

Vzdělávání - plánované události
9. 7. 16:00 Piratecon o bydlení s podporou
V ČR máme dlouhodobý problém s dostupností bydlení. Obce a samosprávy jsou v oblasti bytové a sociální politiky odkázány samy na sebe, bez jakékoliv metodiky či podpory ze strany státu.

19. 7. 17:00 zveme na DIGIHYGIcon o závislosti na internetu a sociálních sítích a její prevenci, který pořádá meziresortní tým návykové chování.

Pirátský e-learning - nové materiály
Za dveře ti nikdo nevidí
Tento seminář navazuje na sérii přednášek zaměřenou na téma paliativní péče.
Jaké to je, stát se ze dne na den pečovatelkou? Jak se k této nové roli staví zaměstnavatel? Jaké formy pomoci může pečující využít? Jak dlouho trvá, než se člověk naučí pečovat? Odpovědi na tyto a další otázky se ti budeme snažit zprostředkovat za pomocí narativního rozhovoru matky a dcery.

E-learning k vnitřním předpisům strany
Máme velikou radost, že ti můžeme představit interaktivní modul, kde si můžeš osvojit a procvičit vnitřní předpisy pirátské strany. Podařilo se nám tam vměstnat i pár vtípků, tak mrkej! :-)

Pro další akce sleduj naší wiki: wiki.pirati.cz/po/elearning :-)
A pokud jsi v programu SAKO, sleduj sako.pirati.cz

 

Zprávy z technického odboru

Zajímá tě technický odbor v číslech? Mrkni na náš aktualizovaný web.

Zulip jako nový
Došlo k migraci Zulipu na nový, výkonnější server. Tato změna může zvýšit dostupnost a také rychlost aplikace.
Byla přidána RAM pro zvýšení výkonu.
Byl vylepšen způsob napojení na SSO.
Ve spojení s touto změnou můžeš coby uživatel*ka používající SSO (pevně věříme, že jej používá veškeré členstvo i RegP :)) v Zulipu narazit na divně znějící e-mailovou adresu. Nepanikař. Ve skutečnosti to e-mailová adresa není a notifikace ti budou chodit na registrační e-mail.
Zulip byl upgradován na verzi 4.3, přičemž v průběhu došlo k chybě. Byly ztraceny všechny obrázky a přílohy nahrávané mezi 23:00 1. 7. 2021 a 18:00 2. 7. 2021. V případě, že jsi v tomto časovém okně nahrával*a důležitý obsah, ozvi se, pomůžeme ti jej obnovit.
Nově nejde použít Gravatar pro nahrání profilového obrázku - vyřešíš to nahráním lokálního avataru.
Děkujeme za pochopení!

PS: Pokud na Zulipu narazíš na jakoukoli změnu ve fungování/chybu, dej nám vědět, ať ji můžeme opravit.

 

Zprávy z mediálního odboru

I díky našim senátorům se povedlo zastavit vymáhání marných exekucí. Lukáš Kolářík se zasazoval ve Sněmovně i o větší reformu exekucí, tak aby došlo k zavedení místní příslušnosti exekutorů a slučování dluhů pod jednoho exekutora. To bohužel v minulosti smetlo ANO, ODS a Trikolora. Férové narovnání systému exekucí ale budeme prosazovat i nadále.

Povedlo se nám zrychlit elektronizaci zdravotnictví. Petr Třešňák prosadil, aby poskytovatelé péče museli mezi sebou povinně sdílet data od roku 2026. Původní návrh vlády totiž počítal s rokem 2032, což je absurdně pozdě.

 

To je pro dnešek vše.
Přejeme vám krásný víkend!

Za personální odbor Pirátů
Jana Koláříková
EXvedoucí personálního odboru
jana.kolarikova@pirati.cz