Senioři na palubě: Zpravodaj #6 (zpět)

Červencové vydání e-mailového zpravodaje projektu Senioři na palubě.

Ohlídejte klíčové volby ve volební komisi. Odměna vás nemine

Záleží vám na svobodných a férových volbách? Staňte se členy volební komise za koalici Pirátů a Starostů ve vaší obci.
 
Příznivci Pirátů i Starostů se mohou do volebních komisí hlásit na našem společném webu ovk.pirati.cz do 13. srpna 2021. Jako koalice máme v každé volební komisi právo mít pouze jednoho zástupce, a proto přihlašování určitě neodkládejte. A navíc: Odměna vás nemine! Předseda komise obdrží 2 200 Kč, místopředseda 2 100 Kč a člen komise 1 800 Kč.
 
Ze zákona má člen volební komise, který je zároveň zaměstnancem, nárok na pracovní volno a náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku. Tak neváhejte a přihlaste se.

 

Nový informační leták o Seniorech na palubě

Máme nový leták, kterým dáváme vědět veřejnosti o Seniorech na palubě.
 
Na našem webu si ho můžete stáhnout, vytisknout a roznést (nejen) svým známým či vylepit ve své výloze, jak to udělal třeba Vláďa Šíp, náš ambasador z Tábora.
 
Je připravený k vytištění ve formátech A4 a A3. V barevné i černobílé verzi


  1. Leták A4 barevný

  2. Leták A4 černobílý

  3. Leták A3 barevný

  4. Leták A3 černobílý

 
Všechny varianty (včetně podkladů pro profesionální tisk) naleznete ZDE

 

Nové ambasadorky

S radostí oznamujeme, že naše ambasadorské řady posílily Hanka Dvořáková z Benešova a Lenka Nováková z Prahy.
 
Hanka se téměř od počátku pravidelně účastní nejrůznějších debat organizovaných SnP. Sama již spoluorganizovala dva výlety do přírody a podílela se na vzniku seniorského Stříbrného programu. Povoláním je Hanka soukromou lektorkou angličtiny.
 
Lenka je zakladatelkou pirátského diskuzního klubu “Mezigenerace.” Také Lenka přispěla svými podněty ke vzniku Stříbrného programu. Ve svém profesním životě se Lenka věnuje marketingu a marketingovým výzkumům. Externě přednáší také na ČVUT a pracuje jako lektora pro seniory v organizaci Elpida.
 
Chtěli byste nám pomoci a je vám 60+? Stále hledáme ambasadory v několika krajích. Víte-li o někom, kdo by mohl být zájem se k nám přidat, neváhejte a napište nám/propojte nás na mailto:seniori@pirati.cz.

 

Mezigenerace

Další díl debat mezi Seniory na palubě a Mladým Pirátstvem, kterých je možné zúčastnit se online, otevřel téma návykových a psychoaktivních látek a jejich možné legalizace.
 
Tématu návykových látek jsme se dotkli opravdu ze široka - od kávy, přes drogy, až po sociální sítě. Bavili jsme se i o tom, jak vzniká závislost a co se s ní dá dělat a zda je efektivní závislé lidi zavírat a kriminalizovat v porovnání s principem “harm reduction”, což je princip snižování rizik. O debatu byl nebývalý zájem na straně seniorů a seniorek i mladších Pirátů.
 
"Pro mě byla celá Mezigenerace jedním velikým pozitivním překvapením. O konceptu jsem dříve nevěděl, ale nakonec jsem si společnou diskuzi náramně užil a koncept mě pohltil. Milé překvapení pro mě bylo, jak byli naši Senioři na palubě otevření. Společně jsme sdíleli zkušenosti, ale také rozdílné přístupy," svěřil své pocity z diskuze Petr Konečný, člen Mladého Pirátstva a meziresortního týmu Návykové chování.
 
Více o tomto díle Mezigenerace zde v Pirátských listech. Nyní máme krátkou prázdninovou pauzu, ale od září jste srdečně zvání na další mezigenerační diskuzi.

 

Pozvánky na akce

19. července: 15:00 - Procházka po Stromovce a pivo Na Slamníku
(FB událost: https://www.facebook.com/events/199401695431336)
 
Pozvánka pro všechny, kdo budou v Praze 19. července 2021. Sraz je naplánován u fontány před vstupem na Výstaviště v 15h. A následně už se volným krokem vydáme přes Stromovku směr legendární Slamník, kde budeme mít opět rezervován stůl. V plánu volná debata, těšíme se na Vás. Organizuje Lenka Nováková a Simona Bártová.
 
31. července: 8:00 - Výlet: Seniorská paluba míří na Slapy
(FB událost: https://www.facebook.com/events/215718660425591)
 
Zveme všechny zájemce a zájemkyně bez rozdílu věku na další výlet. Tentokrát projdeme s půvabným krajem kolem Slapské přehrady. V plánu je mimo jiné Drtinova rozhledna a cílem osada Cholín. Zde pak v libovolném pořadí koupání, aperitiv, hovor, společné posezení v restauraci. Organizuje Irena Koutská.

 

Přidejte se ke kampani Pirátů s Starostů

Pomoct může úplně každý. Nezáleží ani na věku, místě bydliště nebo množství času.
 
Můžete vyvěsit na plot/balkón naši plachtu? Rádi byste rozdávali v rámci kontaktní kampaně koaliční noviny? Napište email na dominika.krizova@piratiastarostove.cz, která Vás propojí s těmi správnými lidmi.
 
Další nápady, jak se zapojit a také informace o programu, najdete na koaličním webu piratiastarostove.cz.
 

 

Jak se přidat k Seniorům na palubě

Přihlaste se k odběru zpravodaje Stačí vyplnit a potvrdit váš e-mail zde.
 
Přečtěte si, jak se můžete aktivně zapojit Připravili jsme pro vás krátký návod. Sledujte nás na Facebooku a přihlaste se do naší facebookové skupiny.
 
Kontaktujte nás Nejrychlejší a nejspolehlivější způsob, jak nás kontaktovat, je poslat zprávu na seniori@pirati.cz Můžete také přímo zavolat naše koordinátory Nelu Melicharovou (778 111 472) nebo Jakuba Holzera (778 111 471)
 
Pokud se chcete zapojit do práce přímo v regionech, můžete se ozvat přímo krajskému pirátskému koordinátorovi
 
Sledujte také náš web seniori.pirati.cz
 
Děkujeme za vaši přízeň, žijte ve zdraví!
 
Napadá vás něco k tomuto e-mailu?