Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Co se událo v červenci (zpět)

Máme MS MĚLNÍK!

16. července vzniklo Mělnické místní sdružení (MS) České pirátské strany. Založili ho členové napříč okresem – z Neratovic, Mělníka, Kralup nad Vltavou, Veltrus a Nelahozevsi. Ustavující schůze proběhla v Kralupech nad Vltavou.

Předsedou nového MS byl zvolen Lukáš Kohout z Veltrus. První místopředsedkyní se stala Jana Szeryńská z Neratovic a druhým místopředsedou Martin Vlček z Mělníka.

Jedním z plánů nového MS je sestavit kvalitní kandidátku do komunálních voleb a uspět s ní. Cílem je pomáhat občanům v regionu a věnovat se problémům, které trápí obce na Mělnicku. Další z priorit je podpora kulturního života v regionu, pořádání vlastních akcí a do budoucna i založení Pirátského centra (PiCe) na Mělnicku, které bude otevřené široké veřejnosti. V PiCe se konají nejrůznější workshopy, přednášky, školení, projekce či kurzy.

 

Naši radní schválili...

Naši radní schválili nákup pozemků pro výstavbu P+R parkoviště v Úvalech, investiční záměr cyklostezky na Kutnohorsku a pozastavili přípravu Klánovické spojky.

V Úvalech u Prahy v následujících letech vznikne nové záchytné P+R parkoviště. Rada Středočeského kraje totiž ve čtvrtek 15. července schválila výkup pozemků o výměře přes 12 tisíc metrů čtverečních za 24 450 000 Kč. Kromě toho podpořila investiční záměr na vybudování cyklostezky mezi Kolínem a Kutnou Horou a pozastavila přípravu výstavby Klánovické spojky.

 

A teď ke kampani

 

Online přednášky a školení

Kromě akcí kontaktní kampaně jsme pro vás na srpen nachystali menší školení, která by vám měla pomoci s argumentací koaličního programu a to ať už v ulicích nebo s rodinou/přáteli.

Jako první se uskuteční0 12.8.2021 v 17:00 online přednáška pro dobrovolníky k tématu dezinformací, kde bychom probrali:
jaké dezinformace aktuálně nejvíce kolují
jak reagovat, když se s dezinformacemi setkáme v terénu, jak je vyvracet, uvedení na příkladech
jak se aktivně zapojit do boje proti dezinformacím (lajkování příspěvků atd.)
Během týdne vám ke školení zašlu podrobnější informace.

Dále se připravuje školení dobrovolníků, které by mělo přinést další informace. Jakmile bude stanoven termín, ozvu se.

 

Koaliční web

Ráda bych připomněla také náš koaliční web www.piratiastarostove.cz. Kromě aktualit a článků zde najdete nejčastější hoaxy a jak s nimi pracovat. Zároveň bych vás chtěla poprosit, pokud by se k vám dostal příspěvek s lživou informací o Pirátech či Starostech, určitě mi ho pošlete. V případě, že se bude jednat o novinku, předám jej týmu odpovídačů, pokud ho známe, můžu poradit s argumentací.

 

Merch - vyzvednutí od poloviny srpna

Jak jsem slibovala opět rozšiřujeme náš arzenál reklamních předmětů. Nově se na distribuční místa začnou zavážet plakáty A3, které budou k dispozici na vylepení. Dále zde budou nálepky a magnety na auta. Nálepky budou ve dvou velikostech, jedna menší na kufr auta a větší na boční dveře či přední kapotu. Použité lepidlo je šetrné k laku auta a proto by měla jít nálepka dobře odstranit, nemělo by po ní nic zůstat, ani by nemělo dojít k poškození laku. Další očekávanou novinkou jsou antihoax letáky velikosti A5. Ty jsou už nyní k vyzvednutí ve štábu STAN na Malostranském náměstí v Praze. Máme jich opravdu hodně a proto bychom potřebovali pomoci s jejich distribucí, která kromě rozdávání může směřovat i do schránek. Pokud možnost si letáčky vyzvedněte v centrále STAN. Pokud je to problém, měly by být postupně doplňovány na výdejních místech spolu s merchem. Poslední novinkou jsou koaliční placky, na jejichž výrobě už se velmi usilovně pracuje. Plackovačka by měla být k dispozici i na větších akcích kontaktní kampaně, takže si budete moci svou placku i sami vyrobit.

 

Focení 4.8.2021 v Kolíně

Moc bych chtěla požádat Kolíňáky a všechny z okolí, pokud byste měli čas 4. srpna v době od 14:00 do 17:00, moc by nám pomohlo, kdybyste se zúčastnili billboardového focení s našimi kandidáty. Potřebujeme celkem 15 osob všech typů (od studentů, přes maminky s dětmi až po seniory). Pokud byste nám chtěli pomoci svou přítomností, napište mi prosím e-mail (barbora.vaicova@pirati.cz) a já vám zašlu konkrétní instrukce.

 

AKCE

Pozor! Došlo k několika změnám časů (začínáme dříve).
Na další týden máme přichystáno rozdávání novin v těchto místech:

- pondělí 2.8.2021 Berounsko: 
13:30 Žebrák, 15:00 Komárov, 16:30 Hořovice
kontaktní osoba: Klára Kocmanová

- úterý 3.8.2021 Neratovice
16:00 na rohu Vojtěšské a 28. října
kontaktní osoba: Martin Exner

- úterý 3.8.2021 Benešovsko:
13:30 Neveklov, 15:00 Týnec n. S, 16:30 Čerčany 
kontaktní osoba: Klára Kocmanová

- středa 4.8.2021 focení kandidátů v kolíně viz. bod výše

- čtvrtek 5.8.2021
13:30 Bystřice, 15:00 Sedlec - Prčice, 16:30 Votice,
kontaktní osoba: Štěpán Drtina

- čtvrtek 5.8.2021 
13:00 - 18:00 Farmářské trhy Dolní Břežany, Náměstí Na Sádkách
koordinátor akce: Šárka Markytánová

- sobota 7.8.2021  Historické slavnosti na zámeku Zruč nad Sázavou
před 10:00 sraz v parku u zámku. Na pódiu promluví 1-2 naši kandidáti. Zbytek lidí se bude prezentovat v davu. Plakát v příloze.
kontaktní osoba: Martin Hujer

Dále bych chtěla připomenout akci 10.9.2021 Dračí lodě v Nymburce.
Sestavíme posádku lodě a zúčastníme se závodů.
Pokud jde o auto s nanuky, stále se můžete hlásit Šárce Markytánové.

Všechny akce nejdete v kalendáři na webu stredocesky.pirati.cz + od příštího týdne také na Facebooku.

Tento víkend proběhne rozvor laviček. Oba dva dny je sraz v 8:00 v Kozolupech. Pokud máte ten den čas a chuť pomoci, kontaktuje Šárku Markytánovou (sarka.markytanova@piratiastarostove.cz, tel. 702 200 809).

 

Posledních pár dní na OVK

Už zbývá jen posledních několik dní na přihlášení se do okrskové volební komise! Nepropásněte svoji šanci ohlídat demokratický průběh voleb! Přihlaste se na https://ovk.pirati.cz.

 

To ode mě bude pro dnešek všechno. V případě jakékoli dotazu mi pište/volejte.

Všem přeji prosluněné letní dny.

 

Mgr. Barbora Knotová Vaicová
Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj

barbora.vaicova@pirati.cz
+420 770 113 640