Pirátský newsletter - Liberecký kraj: Předvolební newsletter (zpět)

Milé Pirátky, Piráti, příznivkyně a příznivci,
právě jste otevřeli poslední předvolební newsletter. Víme, že sledovat a účastnit se celé kampaně bylo pro některé vyčerpávající. Pro někoho je již i vyčerpávající přečíst si celý newsletter. Nevzdejte to hned na začátku a dočtěte až do konce, obsahuje důležité informace. V závěru na Vás čeká vtip na odlehčení :)

Apel předsedů

Prosím věnujte chvilku pozornosti poslednímu newsletteru, který pro vás napsali Ivan s Vítkem:

Ahoj všem,
chtěli bychom vám něco říct.

Chápeme, pokud jste otrávení z předvolební kampaně a máte plné zuby různých konfliktů a lží. Ani trochu se nedivíme. Ke konci se blíží nejdrsnější a nejšpinavější kampaň, jakou jsme zažili. Vzduchem létaly od současného premiéra nejen osobní útoky, ale především lži o tom, co budeme jako Piráti a Starostové prosazovat po volbách.

Lhaní je ostudné, ale bohužel v politice účinné. Ti, kdo říkají pravdu, tahají za kratší provaz než ti, kteří se nebojí lhát na každém kroku. Ti, kdo o sobě všechno zveřejní, mají nevýhodu oproti těm, kdo se snaží věci tutlat. A obyčejní lidé mají nevýhodu oproti těm, kdo mají těžko představitelné rozpočty a obrovskou moc.

A přesto je ohrožujeme.

Jejich impéria postavená na lžích a podvodech. Dnes vládnou, ale my máme teď v pátek a sobotu možnost vzít si zpět ukradenou zemi a vrátit jí budoucnost.

A oni to ví.

Lžou, protože mají strach. Mají strach z vás.

Z toho, že jim to u voleb spočítáte. Že je odstavíte od moci a že budou muset skládat účty.

Za vše, co provedli za poslední roky. Za 30 478 Čechů a Češek, z nichž část zemřela v důsledku jejich neschopnosti a zbabělosti, kdy se báli řešit skutečné problémy, protože to nebylo populární.

Za to, že zadlužili naši zemi za poslední roky stejně jako všechny vlády za posledních 30 let.

Za to, že si z celé České republiky udělali aparát pro své kšefty.

Za zlodějiny, které se s nimi táhnou po celé zemi.

Nejsme bez chyb. Ale mluví za nás dlouhé roky práce. Činy. Každý, kdo sleduje, jak pracujeme v Poslanecké sněmovně, v Senátu, na radnicích měst nebo v krajích, vidí, že každý den řešíme starosti a problémy lidí. Ne vždy to jsou velké věci, ale vždy pomáhají lidem. Vždy směřují k otevřenější, svobodnější zemi.

Nebylo to jednoduché, ale vždy jsme to ustáli. Před lety nám věštili rychlý konec. Nyní jsme silnější než kdy dřív. A jsme připraveni.

Máme nejpropracovanější program, na kterém se podílelo na tisíc odborníků. A nebojíme se ho použít. Naopak, vždy se jím budeme řídit. Víme, jak zastavit zadlužování naší země. Víme, jak investovat do moderního státu, do naší budoucnosti. Využít miliardy z evropských peněz i soukromých fondů, abychom se stali zemí, kde je radost žít a bydlet. Myslíme na všechny - na seniory, studenty, na rodiny. Na živnostníky, na firmy i na zaměstnance.

Chceme žít v zemi, kde nikdo nebude stát na okraji, ale také nikdo nebude bržděn v rozletu.

Víme, že je to možné. A s čistým svědomím můžeme říct, že do toho dáme všechno.

Chceme, ať máte radost z toho, v jaké zemi žijeme. Ať jste na ni hrdí. Ať vidíte výsledky toho, co společně dokážeme.

Již tento pátek a sobotu se otevřou volební místnosti a my všichni si budeme moci zvolit, jakou chceme budoucnost pro sebe i naši zemi.

Pojďte s námi, my budem s vámi. Prosíme, sdílejte tento vzkaz svým přátelům a vyzvěte je k volbě naší koalice.

Proč?

Nelžeme. Nekrademe. Držíme slovo. A nikdy vás nezradíme.

Volte v pátek a sobotu budoucnost. Volte Piráty a Starosty.

Vaši Ivan a Vítek

#vratmezemibudoucnost #piratostan #piratiastarostove

 

Pozvánka k povolebnímu štábu

Přijďte s námi prožít výsledky voleb !
Budeme fandit, držet palce a pěsti v sobotu 9.10.2021 od 14 hodin na Chatě Kopanina a v České Lípě ve Smoky Baru
Zažijte s námi jedinečnou atmosféru sledování průběhu a vyhlašování výsledků voleb.
Kdo se chystá na Kopaninu, nechť doma pobere i něco dobrého na zub, abychom si od nervů nemuseli jenom okusovat nehty :)

 

Co nás v kraji ještě do voleb čeká

Není toho mnoho. Kontaktní kampaň i předvolební debaty ve středu končí.

6.10. 13.00 - 14.30
Jablonec nad Nisou - OC Central (kontaktní kampaň)

6.10. 18.00 - 20.00
Liberec - Kino Varšava (Na kus řeči…)

 

Na co nezapomeňte

Tvářit se, že obě koalice jsou stejné, je mimo.
Obě společně mají šanci nás vyvést ze současného marasmu.
Ale jen jedna nás k němu přivedla, jen jedna seděla s Babišem ve vládě, jen jedna spolu s Babišem pustila v době krize státu žilou 100 mld. ročně, jen jedna má za sebou strašlivé korupční skandály…
Obě koalice skýtají naději, že po volbách se stanem normální demokracie. Ale jedna z těch koalic je prostě lepší volba. Pro přírodu, pro státní finance, pro budoucnost.

 

Podpora demokratických koalic

Jde o hodně, pro pozitivní změnu vlády je třeba, aby demokratické strany (koalice PirSTAN a SPOLU) získaly ve sněmovně přes 100 mandátů. Jinak hrozí další 4 roky stagnace, zadlužování a směřování naší země na východ pod vedením ANO, Komunistů a SPD. Podle posledních průzkumů to vypadá, že musíme v posledních hodinách ještě zabrat, aby se to povedlo.

Jak s tím v tuto chvíli pomoci?
Je důležité pozitivně a proaktivně pracovat se sociálními sítěmi. Je mnoho pozitivních příspěvků našich kandidátů, poslanců i krajských stránek, které se dají nejen lajkovat, ale je dobré pod ně napsat pozitivní reakci, případně je Sdílet. Může to být například pochvala za vystoupení našeho kandidáta v předvolební debatě nebo podpoře nějaké známé tváře.
Naopak negativní reakce na politickou konkurenci nebo její sdílení je horší, zvýhodňuje tím dosah dané příspěvku do svých sociálních bublin.
Projděte si své e-mailové kontakty a odešlete přátelům, o kterých víte, že nejsou rozhodnuti jít k volbám nebo váhat koho volit s apelem. To samé zvažte u přátel a oslovte je pomocí SMS, Whatsappu, případně jim zavolejte.

 

Takže Vážení, foukněte do plachet a v pátek a v sobotu to pojďme svědomitě odvolit !!!
Těšíme se na všechny v povolebních štábech. Popovídáme o kampani, zažijeme vzrušení ze sčítání, z výsledků voleb a hlavně se zase trochu stmelíme :)

A nyní slíbený vtípek: Děkujeme Vám, že jste správně vyplnil sčítací dotazníky, jen v kolonce POHLAVÍ stačilo udělat křížek, nemusel jste ho kreslit.
Český statistický ústav.