Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Pirátský předvánoční newsletter aneb Nesem vám noviny, poslouchejte (zpět)

Milé příznivkyně a příznivci, Pirátky a Piráti,
nesem vám noviny, poslouchejte. Z pirátské krajiny, pozor dejte. Je tu předvánoční newsletter plný informací, událostí a pozvánek na zajímavé akce.

Workshop s centrálním MO pro ty, kteří chtějí uspět v komunálních volbách

Jedny volby skončily a na dveře nám klepou další. Komunální volby sice proběhnou až na podzim 2022, je ale nutné se na ně připravovat již dnes. Tato pozvánka je určena všem, kteří chtějí ve své obci a ve svém městě kandidovat. Je určena všem, kteří chtějí uspět!

Zveme vás na workshop s centrálním MO (nejen) o komunálních volbách. Co se dozvíte? Čeká nás sebeprezentace na sociálních sítích, naučíme se efektivně využívat kampaňové nosiče, z dobrého nápadu vytvoříme stěžejní téma komunálních voleb, představíme si online komunikaci pro obce, vyzkoušíme si tvorbu „nakopáváků“ neboli virálních příspěvků, propojíme témata se všemi způsoby komunikace.

Cílem workshopu je zisk více praktických a méně technických tipů k tomu, jak se úspěšně prezentovat před komunálními volbami a v rámci horké fáze kampaně.
A teď to nejdůležitější… kdy a kde se workshop uskuteční?

Hlasování o nejvhodnějším termínu běží zde http://dudle.kfvysocina.cz/workshop/ a probíhá do 15. 12. 2021

 

Vánoce pro rodiče samoživitele

V předvánočním čase adventu jsme s tímto obdobím symbolicky spojily projekt Piráti pomáhají, zaměřený na pomoc rodičům samoživitelům. Rodiče samoživitelé často své úspory šetří na dárky pro své děti. Na dárky pro sebe jim pak nezbývají peníze. Podle nás si i rodiče samoživitelé zaslouží naši podporu a pomoc. Zaslouží si mít také radost.

Rodičům samoživitelům můžete ve sbírce darovat kosmetiku, knihy, poukazy a vše ostatní co jim udělá radost a co si sami nemohou dopřát a dovolit. Prosíme přinášejte nám pouze nové věci. Sbírka probíhá do 20. 12. 2021 a další informace vám poskytne Barbora Pokorná (telefon 776 147 766, e-mail barbora.pokorna@pirati.cz)

 

Maraton psaní dopisů s Piráty Vysočina

Loni se díky Maratonu podpisů podařilo zachránit celkem tři ze šesti nespravedlivě vězněných obránců lidských práv. Stejně jako loni se i nyní Piráti zapojují do celosvětové akce Amnesty International. Maraton psaní dopisů již mnohokrát pomohl zmírnit nebo zvrátit průběh trestu u některých nespravedlivě vězněných.

Letos opět pojede všechno online a pojedeme na způsob výzvy. Všichni, kdo se přidají k událost můžou od 1. do 16. prosince označovat (a vyzývat) svoje přátele na facebooku, aby se přidali a poslali dopis. Pomůžete letos s námi na svobodu dalším nespravedlivě vězněným?

 

Studentské stáže s Piráty

Chcete poznat fungování samosprávy Kraje Vysočina? Hledáte náměty na ročníkové, bakalářské či diplomové práce? Toužíte nahlédnout pod pokličku reálné politiky? Zajímají vás konkrétní projekty, které řešíme na krajském úřadě? Přihlaste se na stáže s pirátskými krajskými politiky.

Co vás čeká a nemine? Stínování Hany Hajnové (1. náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj, územní plán a stavební řád, Fond Vysočiny a NNO) a Jana Břížďaly (radního pro školství, mládež a sport, informatiku a komunikační technologie), reálný pracovní program našich krajských politiků, setkání se starosty, občany, politiky, účast na slavnostních akcích. Budete součástí pracovních porad, zmapujete si jazykové dovednosti a získáte zpětnou vazbu od našich politiků.

Pokud vás nabídka zaujala, napište nám, proč máte o stáž zájem a my se vám ozveme.
Své motivační e-maily pište na jiri.svoboda.hb@pirati.cz

 

Nekončíme. Projekt #AŽNAKREV se stále rozšiřuje

Jistě si vzpomínáte na projekt #ažnakrev, který téměř před rokem rozjely Pirátky z Vysočiny. Díky sbírce, která stále probíhá na webu https://dary.pirati.cz/projekty-kampane/az-na-krev/, se podařilo vybrat krásných 26 tisíc korun. Ty putovaly na pořízení menstruačních kalíšků pro samoživitelky a další skupiny ohrožených žen a dívek.

Projekt #ažnakrev ale neskončil. Rozšířil se již do čtyřech krajů, navázaly jsme spolupráci s kontaktními centry ve Žďáru nad Sázavou nebo v Brně. Do dnešního dne jsme vybrali skoro 30 000 Kč. Za tuto podporu moc děkujeme. Sdílejte prosím myšlenku projektu #ažnakrev dále!

 

Vzdělávací okénko s koordinátorkou

Dělá vám problém, vyznat se v pirátských systémech? Vzdělávací okénko krajské koordinátorky Barbory Pokorné je vám i nadále k dispozici, ať už potřebujete pouze radu či školení šité na míru. Krajskou koordinátorku Barboru Pokornou můžete kontaktovat na telefonu 776 147 766 nebo e-mailu barbora.pokorna@pirati.cz

 

Letem, světem, internetem

• Piráti jsou rok v zastupitelstvu Kraje Vysočina. Pirátští krajští zastupitelé vám postupně představí dosažené programové úspěchy. Úspěchy z pozice 1. náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj vám představí Hana Hajnová

• Kraj Vysočina bude investovat 345 milionu korun do digitalizace a kyberbezpečnosti. „Investice do digitalizace a kybernetické bezpečnosti považujeme za prioritu. Pro zvýšení konkurenceschopnosti regionu jsou tato témata klíčová,“ uvedl krajský radní Jan Břížďala (Piráti), který má ve své gesci i oblast informatiky a komunikačních technologií

• Kraj Vysočina získá 1,3 miliard z finančního nástroje REACT-EU. „I když to může znít poměrně jednoduše, skrývá se za informací o 10ti projektech vysočinských nemocnic za 1,3 miliard korun poměrně složitý příběh,“ říká 1. náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj Hana Hajnová. Celý příběh čtěte zde.

 

Přejeme vám krásný advent, klidné Vánoce a šťastný nový rok 2022

 

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter

 

Barbora Pokorná
barbora.pokorna@pirati.cz
+420 776 147 766

Jiří Svoboda
jiri.svoboda.hb@pirati.cz
+420 724 235 840