Interní newsletter: (:o) (zpět)

Ahoj Pirátko a Piráte,

posíláme pravidelnou dávku informací.

Co děláme?

Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš podepsal evropskou deklaraci pro lepší zapojení žen do ICT sektoru. O tématu jednal i s organizací Czechitas.

Buzerace živnostníků končí, schválili jsme zrušení EET . Systém totiž nenabízí živnostníkům ani státu žádnou přidanou hodnotu, jak ukázala i pirátská analýza. Zrušení musí ještě schválit Sněmovna.

Vláda podpořila stopku na povinné přimíchávání biosložky do pohonných hmot a silniční daň. I to musí ještě posvětit Sněmovna.

Menší zadlužování, nula korun pro soudruha Vodičku a pomoc pro Ukrajinu. Poslanci schválili státní rozpočet pro rok 2022.

Jak fungují Krajská asistenční centra pomoci Ukrajině (KACPU) v krajích a kam by měla směřovat pomoc? Čtěte rozhovor s místopředsedkyní Pirátů Hanou Hajnovou.

V tomto týdnu největší úspěch na sociálních sítích zaznamenal konec povinného přidávání biosložky do paliv či zrušení EET. Stejně tak se i nadále věnujeme pomoci Ukrajině a pravidelně aktualizujeme web. Na stránce nově přibyla sekce "KACPU", kde informujeme i o jednotlivých krajských centrech pomoci.

 

RV

Jednatelé Republikového výboru řešili společně s meziresortním týmem Lidská práva a s předsedou Ivanem Bartošem výběr vládního zmocněnce pro lidská práva. V tuto chvíli lze jen stručně konstatovat, že situace je komplikovaná a ne zcela jasná z důvodu koaličních jednání a postojů. Vývoj nadále sledujeme, pokud by vás zajímaly podrobnosti ptejte se na zulipu MRT LP či v RV.

Na březnovém jitsiRV kromě běžné agendy proběhla i debata k usnesení Celostátního fóra ke kauze Turów. Nesla se především v duchu toho, jak se v budoucnu vyhnout podobným situacím. Jakub Michálek informoval o aktivitě poslaneckého klubu, který způsob uzavření smlouvy hodnotil rovněž kriticky.

 

RP

Haló, haló, svoláváme Radu RT na 23. 3. od 19 hodin. Všichni vedoucí resortních týmu již byli informováni, setkání Rady RT i oficiálně oznámil Martin Jiránek v organizačním vláknu:.

 

Kampaň 2022

Volební štáb nastavil komunikační strategii kampaně a přijal rozhodnutí o termínech setkávání se zástupci krajů a obcí. Hlavním komunikačním kanálem byl určen Zulip. Koncem příštího týdne se sejde na kreativním workshopu v Jižních Čechách, kde dá vzniknout příběhu kampaně. Víme, že vše začalo pozdě a je potřeba mít ty věci co nejdříve připravené. Ještě ovšem prosíme o chvilku trpělivosti. Centrální volební program je nyní v procesu stylistického sjednocení a brzy bude předložen RV ke schválení. Připravujeme vzorovou koaliční smlouvu a AO vydal harmonogram letošních voleb.

 

Vzdělávání

Pozvánka na Pirátský alchymistický kemp 2022!
Chceš si užít prázdninový týden v přírodě se svou rodinou, dětmi, partnerem, partnerkou (nebo i sám/a) spolu s dalšími piráty a pirátkami? Týden plný zajímavých kouzel, her, přednášek, magie a vodních radovánek?
Podívej se na víc informací a můžeš se i rovnou přihlásit! :)

Omrkni zbrusu nově opět-otevřený program LARP (Lídrovský Alternativní Rozvojový Program)
Jedná se o dvoudenní kurz pro rozvoj tvých (nejen) lídrovských dovedností.
Aktuálně nabízíme rezervaci termínu v Plzni a Praze. Na každý termín je kapacita 14 osob.
Doporučujeme především těm, jejichž jména se objeví na letošních pirátských kandidátkách a těm, kteří jsou, či mají ambice být, ve vedení nejrůznějších vnitrostranických týmů (PKS, PMS, MT, KETy, atd.)

Zápis do SAKO do 31.3.
Vzhledem k rostoucímu zájmu o zápis do Skvělé Akademie pro KOmunál jsme se rozhodli prodloužit možnost zápisu do 31.3.2002. Zapsat se můžeš na webu, kde najdeš jak bližší informace, tak formulář k zápisu.

Záznamy z uplynulých akcí:
Canva - školení pro negrafiky

Sociální politika na komunální úrovni s Olgou Richterovou

Time Management aneb neřešme čas, řešme produktivitu

A POmalovánky v příloze :-)

 

The TO Crowd

Technický odbor neustává v hledání externích parťáků, především na backend. Jsi to Ty? Koukni na podmínky a ozvi se!

 

ZO

Do čela ZO byl zvolen nový vedoucí Michal Gill. V úterý už také proběhla první schůzka odboru pod novým vedoucím. Zápis z ní naleznete zde:

Pokud by ses do kterékoli z aktivit chtěl/a zapojit, určitě se ozvi na e-mail michal.gill@pirati.cz; rádi Tě "zapřáhneme"; každá ruka dobrá.

 

A to je vše, hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335