Interní newsletter: Půlka prázdnin za námi, volby za dveřmi (zpět)

Ahoj Piráti,

doufám, že se držíte a pevně věříte, že to všechno zvládneme a k tomu nám dopomáhej informace z interního newsletteru.

🌎Co se děje?🌎

👫Skupina poslanců SPOLU, SPD i ANO předložila návrh na ústavní zakotvení manželství coby svazku výhradně muže a ženy. Piráti udělají vše pro to, aby tenhle paskvil neprošel. Vážíme si svobody, liberálních hodnot a rovných příležitostí a nebudeme nikomu nic zakazovat na základě sexuální orientace.

💰Vláda ve středu schválila novelu zákona o státním rozpočtu pro letošní rok. Ivan Bartoš pro svůj rezort vyjednal necelé tři miliardy korun navíc , které pomohou nejen oblastem postiženým živelními pohromami. „Získali jsme 700 milionů korun na obce postižené v loňském roce přírodními katastrofami. Jde především o obce na Děčínsku a Liberecku. Bývalá vláda Andreje Babiše na tuto pomoc jaksi zapomněla. Slíbili jsme, že to napravíme, a tak nyní činíme. Z této schválené částky počítáme i s uvolněním části financí na řešení aktuálních škod spáchaných požárem na území Národního parku České Švýcarsko,” říká Bartoš.

💰Do rozpočtu Ministerstva kultury a oblasti filmových pobídek přibude 570 milionů korun , což výrazně pomůže zachránit pracovní místa i celkový obrat filmařů u nás. „Filmové pobídky se vyplatí, zahraniční filmaři u nás za minulý rok utratili téměř 9 miliard korun. Činnost filmových štábů znamená příjmy pro hotely, restaurace, cateringové služby, maskéry, prádelny atd. Celkově zaměstnávají tisíce lidí, filmový průmysl má u nás tradici i historii,” říká pirátský náměstek ministra kultury Ondřej Chrást.

👪Olga Richterová představuje, co se za půl roku ve vládě podařilo a na čem dál pracujeme nejen v sociální oblasti a pomoci rodinám. Olča se zasadila například o zjednodušení vyplácení příspěvků na bydlení a dalších dávek, nebo dostupné zkrácené úvazky.

💣Praha od roku 2025 nezávislá na dodávce energetických surovin z Ruska. Takovou ji chce Zdeněk Hřib. S reakcí na Ruskou nepředvídatelnost a klimatickou krizi už totiž není možné déle čekat: „Praha musí jít příkladem na poli udržitelné energetiky nejenom Česku, ale měla by se stát vzorem i dalším evropským metropolím. Budeme rozvíjet a realizovat cíle klimatického plánu Prahy,” říká.

 

📅Ve středu 3. srpna jitsi Republikového výboru

Nejen s případnými dotazy ohledně podaných kandidátek můžete přijít na online jitsi RV ve středu 3. srpna od 19:00, které proběhne zde. Ptát se můžete také průběžně na zulipu ve vlákně volební dohled

Vylosování jednatelů bylo prodlouženo do čtvrtka 4. 8.

 

🎁Nabízíme školení:🏵️

Jak vyhrát volby?
3. 8. 20:00
Ve dvouhodinovém webináři zaměřeném na základy politického marketingu a neuromarketingu.
Více info

Nabízíme záznamy z proběhlých školení:

Sebeprezentace
Seminář na téma mediálních a (sebe)prezentačních dovedností s Ondrou Petrem a Michalem Zacharem.
Odkaz na záznam a prezentaci najdeš po přihlášení

Jak na politickou online reklamu
Expertka na online marketing Andrea Zelingrová nás provedla tématy online politické propagace.
Odkaz na záznam, prezentaci a návody najdeš po přihlášení

 

🧠🧠Zveme na mezinárodní konferenci Think Twice

která se uskuteční v pražském divadle Venuše ve Švehlovce (Slavíkova 22, Praha 3) již 6. a 7. srpna. Vstup volný. Pojďte pomoci vytvořit super atmosféru! Info zde

A hned druhý den konference rovnou odjíždíme do Polska na mezinárodní pirátský camp na zámku v Piotrowicích Nyskich. Z technických důvodů byl zkrácen jen na jeden týden a stále je možné se přihlásit. Veškeré info zde:

 

Přeji hodně odpočinku na dovolených nebo jen o víkendu,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz