Interní newsletter: Pirátský newsletter 28/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už sedmadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Strategický krajský den

V pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 proběhne v Praze strategický krajský den, místo bude upřesněno dle počtu potvrzených účastníků.
Jedná se o celodenní ideové setkání zájemců o čelo budoucích kandidátek do krajských voleb s gesčními poslanci a zástupci resortních týmů jakož i spolupracujícími experty nad tématem rozvoje venkova a regionů.

Cíle:
• Prohloubení pirátského programu pro rozvoj krajů/regionů → příprava na krajské volby
• Vytipování klíčových oblastí, na které se chceme soustředit
• Navržení dalšího postupu pro práci ve zformovaných týmech a příprava celorepublikového i krajských programů

Na programu se stále ještě pracuje, nicméně již teď můžeme slíbit mnoho zajímavých přednášejících a prostor pro debatu a braintorming. Společně se pokusíme postavit základní pilíře, na kterých pak kraje budou moci stavět své programy.

 

Školení k NDA

Dne 9.7. proběhlo v Praze školení k NDA a GDPR. A protože je to teď žhavé téma, přinášíme vám záznam :)
Dozvíte se spoustu užitečných věcí!

 

CF 2020

Bylo svoláno zasedání celostátního fóra Pirátů. Už teď tedy víme, že zasedání CF bude probíhat 11.-12.1.2020 v Ostravě.

Ivan Bartoš píše:
"Vážené Celostátní fórum, Piráti a Pirátky, příznivci, sympatizanti a přátelé,
z pozice předsedy strany svolávám na základě rozhodnutí Republikového předsednictva ze dne 1.7.2019 (https://redmine.pirati.cz/issues/21557) zasedání Celostátního fóra České pirátské strany na víkend 11. - 12. ledna 2020 v Ostravě.
S provozovateli prostor zatím jednáme, přesné místo konání a další informace budou upřesněny jakmile budeme mít vše závazně potvrzeno."

Na přípravě CF bude samozřejmě hodně práce a proto budeme moc rádi za každého dobrovolníka, který se bude chtít zapojit do příprav. Zájemci nechť se hlásí Veronice Murzynové na mail veronika.murzynova@pirati.cz

 

Zprávy z volebního výboru

Volební výbor se sešel v novém složení ve středu 10.7.2019. Za senát byl dovolen Lukáš Wagenknecht a za analytiky Petr Fojtík. Nominanti za MO - Karolína Sadílková, PO - Helena Vondráková a RV - Kamil Kubica ve funkci pokračují. K 15.8.2019 končí ve funkci Mikuláš Peksa a Marcel Kolaja. Volební výbor si jako svého předsedu jednohlasně zvolil Lukáše Wagenknechta a rozdělil gesce a úkoly. Zápis ze schůze bude brzy k vidění na fóru, můžete se těšit.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Michaela Vodová z Vysočiny.
Míša je členkou Pirátů od roku 2011. Dříve byla členkou republikového výboru, několikrát vykonávala funkci v předsednictvu kraje. Od roku 2017 je krajskou koordinátorkou na Vysočině a momentálně také služebně nejstarší koordinátorkou.

Míša vystudovala dva humanitní obory – Pedagogiku volného času (Mgr.) a následně Charitativní a sociální práci (Bc.) na Teologické fakultě JČU.
Pracovala jako sociální pracovnice v oblasti péče o seniory, drogové problematiky a hospicové péče.
Podílela se na historicky prvním referendu v Jihlavě, které se zabývalo otázkou odpadového hospodářství města.
Jejím životním krédem je otevřenost, pravdivost a respekt k potřebě svobody. Věří v dobrou vůli a porozumění.

A proč si Míša zaslouží být borcem na konec? Je ve funkci koordinátorky již dva roky. Za toto období udělala na Vysočině opravdu kus práce, věnuje se dobrovolníkům, vzdělávání členů, kampaním různého druhu a spoustě dalším věcem. Vždy je ochotná každému pomoci, je to Pirátka tělem i duší. Věnuje Pirátům spoustu času, je dobrá parťačka a kamarádka do nepohody. Za svůj přínos pro Piráty by si zasloužila minimálně středně velkou smečku zlatých bludišťáků.
Míšo jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz