Interní newsletter: Pirátský newsletter 31/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Přinášíme vám váš oblíbený víkendový newsletter. Není to skvělé? Je to skvělé! Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách. (Omlouváme se za zpožděné rozeslání způsobené technickými komplikacemi.)
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Všeobecná povolební strategie

Byla schválena všeobecná povolební strategie.
Čtěte! :)

 

Výběrová řízení

Bylo vypsáno několik nových velmi zajímavých výběrových řízení!
Hlas se, sdílej a řekni o tom kamarádům, sharing is caring. :)

 

Migrace pirátské wiki

Naše wiki byla přemístěna na novou instalaci. Nyní se do ní přihlašuje Pirátskou identitou a vzhledem k tomu, že řada funkcionalit původní wiki již byla přesunuta na jiné systémy (Piroplácení, Kdo je kdo, hlavní web a regionální weby), došlo i k úpravám v nastavení a přidělování přístupových práv pro editaci. Tyto změny mohly vést i k nežádoucím důsledkům (o některých již víme a pracujeme na nápravě), proto pokud nyní nemůžete upravovat nějaké stránky, které upravovat potřebujete, hlaste to prosím v podatelně AO. Děkujeme za pochopení.

 

Strategický krajský den

V pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 proběhne v Praze strategický krajský den, místo bude upřesněno dle počtu potvrzených účastníků.
Jedná se o celodenní ideové setkání zájemců o čelo budoucích kandidátek do krajských voleb s gesčními poslanci a zástupci resortních týmů, jakož i spolupracujícími experty, nad tématem rozvoje venkova a regionů.

Cíle:
• Prohloubení pirátského programu pro rozvoj krajů/regionů → příprava na krajské volby
• Vytipování klíčových oblastí, na které se chceme soustředit
• Navržení dalšího postupu pro práci ve zformovaných týmech a příprava celorepublikového i krajských programů

Na programu se stále ještě pracuje, nicméně již teď můžeme slíbit mnoho zajímavých přednášejících a prostor pro debatu a brainstorming. Společně se pokusíme postavit základní pilíře, na kterých pak kraje budou moci stavět své programy.

Ještě jste se nepřihlásili?
Poslední šance tak učinit! Přihlášky sbíráme do 5. 8., musíme totiž zamluvit prostor adekvátní počtu účastníků.

 

Vzorový kodex zastupitele

Resortní tým Spravedlnost pod vedením Jakuba Michálka připravil první verzi vzorového kodexu veřejného zastupitele za Piráty. Resortní tým prosí všechny členy, zejména krajské a komunální zastupitele, o připomínkování, než bude dokument předložen republikovému výboru.

 

Piráti na Prague pride

10. 8. proběhne další průvod Prague Pride a ani letos v něm Piráti nebudou chybět! Chceš být s námi v průvodu, nebo máš chuť pomáhat či diskutovat na Pirátském stánku na Letné? Přidej se do skupiny Prague Pride Piráti 2019. Přípravy jsou v plném proudu a ve skupině se dozvíš vše potřebné. Kdo nemá facebook, může se přímo obracet na Marcelu (marcela.sroubkova@pirati.cz).

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Rostislav Řeha.
Rosťa se narodil v Havířově a od roku 2001 žije v Ostravě.
V současné době je místopředsedou Kontrolní komise a členem předsednictva Moravskoslezského kraje.

Vystudoval obor ekotechnika na Vysoké škole báňské - Technická univerzita Ostrava, kde získal titul Ing. Ale už v průběhu studia začal tíhnout jak k informačním technologiím, tak k fantasy literatuře, hrám na hrdiny a hrám obecně.
Působil nejprve jako programátor, poté několik let jako jednatel herní společnosti ALTAR a celkem 16 let pracoval jako informatik v Rehabilitačním ústavu Hrabyně, a následně jako databázový specialista u firmy Tieto Czech.

V komunálních volbách 2018 se stal zastupitelem města Ostravy a místostarostou městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. V jeho gesci jsou informační systémy, životní prostředí, otevřená radnice a výběrová řízení.

Mezi jeho osobní zájmy spadá hlavně rodina se dvěma dětmi. Ve volném čase dlouhé roky působil jako mezinárodní rozhodčí level 2 hry Magic: The Gathering, stále hraje deskové a karetní hry.

Rosťovi děkujeme zejména za jeho práci v kontrolní komisi, která je pro Piráty velmi potřebná a často nedoceněná.
Díky Rosťo, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz